Vacanta noastra in Romania

Da, stiu, pentru o pasionata de calatorii “in afara” cum sunt eu, o vacanta in Romania e ceva dubios… Si e cu atat mai dubios cu cat exact in perioada plecarii la Dunare, atat eu cat si mama mea si Serban, aveam cumparate bilete la Milano. Gasisem o oferta cu 35 de lei (cum doar eu gasesc) si ma gandeam sa mergem la Como si Bellagio. Doar ca Serban ne-a cam schimbat planurile…

IMG_0373

Dupa vacanta petrecuta la Amsterdam si alt zbor catre Timisora, copilul a spus ca nu mai vrea sa zboare si catre Milano, asa ca ne-am permis sa renuntam la bilete. Am preferat sa caut ceva “langa casa” ca sa ne fie tuturor usor. Pentru mica noastra vacanta, am ales ca destinatie Eselnita.

IMG_0508

Mi-am dorit de cand ma stiu sa merg la pensiunea Septembrie, in Eselnita. Vazusem atatea poze  pe net, incat mi-am promis ca imi voi duce familia acolo. Doar ca… ce sa crezi? Pensiunea era fully booked pana la finalul verii, asa ca a trebuit sa ne reorganizam… din nou.

IMG_0221

Am avut noroc si-am gasit o vila libera, tot in Eselnita, la 3 pasi de pensiunea Septembrie. Camere curate, bucatarie pentru cei cu chef de gatit, o gradina ca un mic colt de rai si o piscina cu un view care ne-a facut praf:

IMG_0380

O camera dubla ne-a costat 160 lei in plin sezon iar tripla, 190. Toate camerele au vedere la Dunare iar tripla are chiar si un balcon demential. Am si gatit de vreo doua ori, dar pentru cei care nu au chef sa faca treaba asta, exista nenumarate optiuni de restaurante care servesc peste yum-yum.

IMG_0307

In zona Dunarii exista o multime de variante de distractie: noi de exemplu, am fost intr-o mica excursie la manastirea Sf. Ana, iar in alta zi, am inchiriat o salupa si-am vizitat Cazanele Dunarii, capul lui Decebal si alte minunatii de pe traseu.

IMG_0458

IMG_0462

O plimbare pe Dunare costa 35 de lei de persoana, dar daca vrei un traseu mai complex pana la Orsova, mai adaugi 100 de lei pt intreaga familie.

IMG_0454

De la mama din Lugoj, am avut de parcurs aprox 130 de km. Soseaua a fost peeerfecta si peisajele minunate. In maximum 2 ore am ajuns cu masina la destinatie. Pe drumul de intoarcere am facut o mica oprire la manastirea Piatra Scrisa, o mica bisericuta sapata in stanca si la Baile Herculane, dar despre toate astea intr-o postare viitoare.

Vreau sa va marturisesc ca asta a fost prima noastra vacanta de familie de cand ne stim. Niciodata nu am avut timp sa mergem cu mama undeva. Tot timpul “s-a ivit ceva”. De fiecare data gaseam ceva mai important de facut…

De data asta ne-am facut doar …timp pentru noi.

Bravo noua! ❤

IMG_0333

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s