Cine e omul care a plecat cu mana goala de la targul de carte Gaudeamus?

Eu.

Motivele ar fi destule, dar cel mai important… preturile.

Stiti faimoasa vorba “la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”. Ei bine, cam asa am mers eu la Gaudeamus. Cu maaari sperante, pentru ca stiam ce imi doresc.

62CAC4AB-3C48-42D9-9573-9C39E03F96DE

Aveam o lista de carti facuta de multa vreme si cardul pregatit. Ba mai mult, vazand nebunia din trafic (cauzata de raliul de pe Kisseleff, targurile de carte, cel de stomatologie si cel de turism) am lasat masina acasa si am luat un taxi, ca sa fiu sigura ca nu imi strica nimeni si nimic zen-ul.

Visam sa imi cumpar Hygge si Lykke, Minunea in 365 de zile (pentru ca e un cadou minunat), Lagom si cateva dintre cartile de cooking semnate de Gordon Ramsay.

Visam..

Am gasit “reduceri” ca la black friday: preturi umflate si carti reduse la pretul original, de fapt.

Am plecat cu mana goala, insa spre seara am intrat pe elefant.ro, un site de pe care multi dintre prietenii mei isi cumpara carti. Am gasit toate titlurile pe care le cautam, la preturi semnificativ mai mici. Mi-am facut o comanda de pe site, insa surpriza a venit abia a doua zi, cand am mers pana la Carrefour si am vazut ca au reduceri de 50% la tot stocul de carti. Am avut un soc! 🙂

70FB770F-C49E-45DE-B0C3-503ED041F56D

Am cumparat 7 carti, pentru mine si Serban, la pretul de 150 de lei.

Hygge si Lykke, aveau fiecare pretul de 49,90 lei la Gaudeamus.

Pe Elefant.ro, aceleasi carti au pretul de 28,90 lei.

Eu le-am cumparat din Carrefour cu 25 de lei bucata.

Minunat, nu?

20CE93E6-D195-4802-AE9F-3CF174EAE89C

Cu ocazia asta, am facut si un giveaway pe instagram-ul meu, daruind acolo una dintre cartile mele preferate: Minunea in 365 de zile. Am avut 600 de participanti, lucru care m-a bucurat nespus. Nu ma asteptam sa fie o asemenea batalie pe o carte.

Nu ma consider zgarcita cand fac astfel de alegeri, ci doar atenta la bugetul meu. In directia asta am fost crescuta si in acelasi fel incerc sa il educ pe Serban. E ok sa mergi, sa vezi, sa iti faci o parere. Nu e obligatoriu sa cumperi doar pentru ca e in trend, pentru ca toata lumea face asta, pentru ca…pentru ca.

Altfel, felicitari Gaudeamus pentru multimea adusa la targ. M-am bucurat sa vad o gramada de copii sositi cu invatatoarele la targul de carte. Copii care stiau ce cauta si care erau fascinati de titlurile aparute. A fost batalie la standul editurii Arthur, care are niste carti absolut fenomenale pentru copii, iar la standul editurii Litera lumea statea la coada pentru biografia lui Michele Obama, pe buna dreptate.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s