Ziua internationala a oamenilor cu dizabilitati

In fiecare an, pe plan international, ziua de 3 decembrie le este dedicata oamenilor cu dizabilitati. Aflasem din pura intamplare acest lucru, insa nu am putut ramane indiferenta. Mi-am adus instantaneu aminte de unul dintre cele mai insemnate momente, pentru mine, din acest an. Un moment care m-a miscat si care imi va ramane mult timp in suflet de-acum incolo: Gala Atipic Beauty.

552367AE-0A6B-4AAB-9AEB-15F5E6FC7B36

Nu stiam foarte multe detalii despre acest eveniment, insa mesajul Andreei Marin :”Te mananc, daca nu vii” m-a convins sa iau tot traficul de ora 7 in piept si sa ajung la Palatul Parlamentului.

6DC0AA97-5A9A-42A9-A030-1732CB5092FB

Gala Atipic Beauty este un eveniment de constientizare, care are loc o singura data pe an. Persoane cu dizabilitati, urca pe scena alaturi de cate o vedeta, fiind imbracate de acelasi designer. In timpul defilarii, aflam povestea amandurora.

Toate povestile auzite de la acesti oameni minunati m-au facut sa ma opresc putin din nebunia asta numita viata si sa-mi recalculez prioritatile, fricile, supararile…

Am plecat cu inima plina, de la aceasta gala. Te schimba sa vezi un om in scaun rulant defiland pe un podium si spunandu-ti ca SE POATE.

Si noi facem copii, absolvim universitati, ocupam functii de management. *Nu suntem putini, doar ca nu ne vedeti. * Pentru noi, treptele sunt cei mai mari dusmani. * Daca veti pleca de la aceasta gala cu gandul de a construi o rampa, inseamna ca ne-am indeplinit scopul.

3 DECEMBRIE, ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR CU DIZABILITATI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s