M-am intors la scoala

Cand mi se face dor de scoala, merg la Serban la ore. Stau in banca, scriu, desenez, ridic mana si imi astept randul sa raspund la intrebarile invatatoarei.

E un exercitiu amuzant pe care il fac atunci cand simt ca nu mai reusesc sa ii explic copilului cum sa rezolve anumite probleme. Da, stiu, sunt norocoasa ca mi se permite accesul in sala de clasa in acest fel.

Am inteles ca, pe an ce trece, imi va fi din ce in ce mai greu sa il ajut la teme si asta ma face sa ma simt oarecum incomod. Atat prietenii mei cat si copiii lor imi spun cat de mult ajunge sa se complice treaba asta cu facutul temelor pe masura ce trec anii. In loc sa fie mai simplu, devine mai complicat…

Dar oare si profesorii trec prin astfe de drame in care isi dau seama ca felul in care explica nu e unul pe intelesul copiilor? Oare dau vina pe stilul lor de predare si incearca sa isi imbunatateasca metodele?

De la intrebarile astea a pornit proiectul “Fizica altfel”.

Un proiect realizat de Centrul De Evaluare şi Analiză Educaţională, susţinut si de KFC România.

#FizicaAltfel este motivul pentru care profesorii s-au reinotors la scoala, dar de data aceasta in banca, nu la catedra.

Am fost si eu in weekend la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti, acolo unde au loc cursurile proiectului Fizica Alftel, si am vazut cum profesorilor le sunt explicate metode noi şi interactive de predare, pentru a creşte interesul copiilor pentru ştiinţele naturii.

E interesant sa vezi cum un profesor trece de cealalta parte, a elevului, si incearca sa invete cum sa predea pe limba lui.

Ma bucura initiativa aceasta si cred ca viitorul nostru are doar de castigat de pe urma proiectelor de acest fel.

Numai in acest an, peste 250 de profesori și 12.500 de elevi din Satu-Mare, Oradea, Suceava, București, Tulcea, Ialomița, Vâlcea și Galați vor participa în cadrul programului Fizica Altfel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s