De ce acte ai nevoie pentru a-ti face pasaport?

Desigur, raspunsul depinde de tipul de pasaport pe care vrei sa ti-l faci.

Daca alegi asa ca mine, un  pasaport simplu electronic, cu valabilitate de 10 ani, iti trebuie 3 lucruri: taxa pentru pasaport in valoare de 258 lei, buletinul in original si, daca e cazul, pasaportul expirat. Eu am ales sa platesc taxa la posta, chiar daca exista si varianta platii online. Daca in 90% din timp aleg varianta platii online, cu taxa asta nu am riscat. Am destui prieteni care au fost incurcati de faptul ca nu li s-a acceptat dovada platii online, incat nu am vrut sa risc.

Da, la posta e tot ca in 1914, nu se plateste cu cardul :))

Visul de a depasi granitele Europei m-a facut sa imi reinnoiesc pasaportul, in caz ca va-ntrebati de ce nu merg linistita in vacanta cu buletinul. Ah, si intamplarea de anul trecut cand am ratat un citybreak pentru ca imi pierdusem buletinul, iar pasaportul expirase.

Mi-era super groaza cand ma gandeam ca trebuie sa stau din nou la cozi, insa am avut o super surprizacand am realizat de fapt cat de simpla e toata procedura.

Platesti taxa, iti faci programare online si iti alegi un sediu apropiat pentru a te prezenta la poza. Eu am ales sediul din Plaza Romania, pentru ca am auzit ca merge treaba repede. Ei bine da, chiar asa e. Pe ceas, 4 minute. Am dat hartiile, mi-au fost luate amprentele, am facut poza si dusa am fost.

In 2 saptamani ma intorc dupa pasaport, dupa care sunt libera sa-mi depun actele pentru prelungirea vizei de USA. Apropos, stiati ca exista posibilitatea ca o viza de USA expirata sa fie prelungita fara sa te mai prezinti la interviu?

Asta am de gand sa testez eu acum. Va tin la curent cu toata experienta.

Love,

 

Reme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s